madridCobrex Trans activează pe piața avației civile din 1994 în baza autorizației Autorității Aeronautice Civile Române AUC-004. Este o afacere cu capital integral românesc a familiei Apăvăloaie, care și-a propus ca și strategie să trateze clienții ca oaspeți și să vină în sprijinul lor cu motivația de a călători.

Biletele spre noile destinații de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava vor fi puse în vânzare începând cu data de 16 Aprilie 2018, on-line pe www.cobrextrans.com și www.worldticket.com și la Agenția de ticketing din Aeroport, precum și la agențiile de turism partenere din Suceava, Fălticeni, Gura-Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Botoșani. Biletele conțin toate serviciile, respectiv 1 bagaj de cală gratuit cu o greutate de 20 kg și catering cald la bordul aeronavei.

Costurile biletelor companiei Cobrex Trans se încadrează în sistemul smart-fly și au 3 clase de preț, fiind apropiate de cele ale operatorilor de tip low cost. Primul zbor va fi în data de 14 Iunie 2018 pe destinația București – Madrid – Verona, cu 2 frecvențe pe săptămână în zilele de Luni și Joi.

Cobrex Trans operează aeronava Boeing 737 – 300, fabricată în 1992, cu o capacitate de 148 de locuri și deține toate certificările și autorizările pentru a efectua zboruri de tranpport pasageri.

Aeronava operează de la începutul lunii Iunie 2016 pe destinații din Europa, Asia și Africa. Astfel, în colaborare cu operatorii aerieni Air France și Alitalia, Cobrex Trans a efectuat 2000 de ore de zbor în anul 2017, aterizând pe aeroporturile din Afganistan, Berlin, Ibiza, Las Palmas, Kosovo, Hurgada, Maroc, Palma de Mallorca, Riga, Tunis. Aeronava are
4 echipaje cu piloți experimentați atât din România, cât și din Bulgaria și Grecia, și, un personal tehnic și de însoțitori de bord din România.