Comunicate de presa

Stimați pasageri,

Pentru a înlesni circulația autovehiculelor din perimetrul zonei
publice a Aeroportului, dar și pentru a minimiza disconfortul
pasagerilor la momentul sosirii pe Aeroport, parcarea destinată
autovehiculelor a fost suplimentată cu 100 de locuri.

Astfel,
capacitatea parcării a ajuns la 240 de locuri.

Începând cu data de 22 Mai 2023, pasagerii care vor călători de pe
Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava” vor avea posibilitatea de a
parca autovehiculele în parcarea extinsă din incinta Aeroportului, cu
acces prin Parcarea principală.

Tarifele pentru utilizarea parcării rămân neschimbate.
Vă mulțumim!

Astăzi, 14 Martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului "Ștefan cel Mare-Suceava".

Incidentul a constat in atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale.

Vom reveni cu detalii.

Din păcate, ceața s-a intors, astfel condiţiile meteo nefavorabile, respectiv vizibilitatea scăzută, afectează zborurile de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Astfel, până la momentul publicării comunicatului, au fost afectate următoarele zboruri:

• Wizzair - Memmingen – Suceava – zbor deviat spre Aeroportul Iași. Pasagerii vor fi transportați cu autocarele.


Menţionăm încă o dată că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene; de altfel, compania se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri/anulări/reprogramări ale zborurilor.

De asemenea reamintim pasagerilor că vor fi informati pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail, etc), cât și de către personalul de la check-in prin informari atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio.

Sperăm în continuare ca condiţiile meteorologice să se îmbunătăţească şi să ducă la o reluare a traficului aerian pe aeroportul nostru.

Vă vom ţine la curent cu evoluţia vremii şi a traficului aerian.

Datorita conditiilor meteo nefavorabile cursele Wizz air Suceava Treviso si Suceava Charleroi au fost anulate.

Prin grija operatorului Wizz air pasagerii celor 2 curse vor fii transferati cu autocarele la aeroportul  Iasi de unde vor decola spre destinatiile mai sus  mentionate.Datorita conditiilor meteo nefavorabile cursa Ryanair Suceava Bergamo s a anulat.

Prin grija operatorului Ryanair pasagerii vor fii cazati la hotel in aceasta seara, iar cursa a fost reprogramata pentru maine 24.01.2023 cu  decolare la ora 14:30.Cursa Ryanair  Suceava Bergamo a aterizat la Targu Mures. Pasagerii vor fii transportati cu autocarele la Suceava.


Datorita conditiilor meteo nefavorabile cursa Ryanair Bergamo Suceava a fost deviata pe Aeroportul Targu Mures.


In data de 23.01.2023 Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ceata pentru zona joasa a judetului Suceava in intervalul orar 08:00 - 12:00, avertizare ce include si raza localitatii Salcea, implicit zona Aeroportului Suceava.

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. ✈️ Ca urmare a acestei avertizari pe parcursul zilei de astazi sunt preconizate intarzieri / rerutari, anulari ale curselor programate pe Aeroportul Suceava.

Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat. 📢 Menţionăm încă o dată că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene; de altfel, compania se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri/anulări/reprogramări ale zborurilor.

📢De asemenea reamintim pasagerilor că vor fi informati pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail, etc), cât și de către personalul de la check-in prin informari atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio.

Vă vom informa, prin noi actualizări la acest comunicat, cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Urmare a unei ușoare îmbunătățiri a condițiilor meteorologice din cursul nopții și a posibilității de a se putea opera în condiții de siguranță, operațiunile aeriene de pe Aeroportul Suceava sunt la acest moment desfășurate conform programului.

În cursul nopții, zborurile de la București-Otpeni (TAROM) și de la Londra (WIZZ AIR) au aterizat, doar zborul WIZZ AIR Milano Bergamo fiind deviat la Iași din cauza vizibilității scăzute.

În această dimineață au decolat cursele spre București-Otopeni și Londra, urmând a decola și cursele spre Bruxelles Charelroi (WIZZ AIR) și Milano Bergamo (RYANAIR).

Rugăm pasagerii să verifice corespondența informaților (e-mail, telefon) și să țina legătura cu operatorul aerian de la care au achiziționat biletele de călătorie.

Vă vom informa, prin noi actualizări la acest comunicat, cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (COMUNICAT DE PRESĂ 16012023.pdf)COMUNICAT DE PRESĂ 16012023.pdf 365 kB