STIMAȚI PASAGERI !

Având în vedere multitudinea de apeluri telefonice către Aeroportul nostru prin care solicitați informații referitoare la modalitatea de rambursare / reprogramare a biletelor la zborurile anulate ale companiei WizzAir, din cauza pandemiei de coronavirus Covid-19, precum și realizarea acestor operațiuni, dorim să vă informăm că pentru toate acestea trebuie să luați legătura cu compania aeriană, deoarece noi ca aeroport nu vă putem ajuta în acest context.

Pasagerii ale căror zboruri au fost anulate se pot afla în una din cele două situații prezentate mai jos.

1. Pasagerii care și-au achiziționat biletele prin intermediul platformei online a companiei aeriene (www.wizzair.com) se pot loga la contul personal de pe această platforma și acolo vor putea alege opțiunile care le doresc, rambursare sau reprogramare.

2. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism sau a agențiilor de ticketing (vânzări bilete de avion) - inclusiv agențiile de turism online sau platformele online de vânzări bilete de avion - ar trebui să ia legătura cu compania (agenția) de la care și-au achiziționat biletele. În această perioadă extrem de neobișnuită, vă rugăm să aveți răbdare și să folosiți cât mai mult posibil platformele companiei aeriene WizzAir de gestiune individuală, accesibile din e-mail-urile primite, pentru a minimiza traficul către centrele telefonice ale companiei aeriene extrem de ocupate.

Dacă considerați totuși că variantele de mai sus nu sunt viabile, puteți accesa centrul telefonic al companiei WizzAir la numărul de telefon 090 031 0020 (doar pentru România, în limba română, număr de telefon taxabil cu 1,19 euro fara TVA pe minut, program Luni-Vineri 09.00-18.00, Sâmbăta și Duminică închis).

Vă rugăm să rețineți că:

• Apelurile din rețele de telefonie mobilă pot fi taxate la un tarif mai mare;

• Accesul la numerele cu tarif special poate fi blocat de la anumite linii, iar acestea nu pot fi apelate din străinătate;

• Se percepe o taxă per tranzacție prin Centrul telefonic, de 75 lei, pentru solicitările care pot fi făcute și online;

• Perioada de așteptare pentru preluarea apelurilor, poate fi sensibil mai mare decât în mod normal, lucru care ar putea aduce cu sine costuri importante pentru dumneavoastră.

Informații suplimentare regăsiți în linkul de mai jos.

https://wizzair.com/…/informatii-si-s…/contact/contactati-ne

Vă mulțumim pentru înțelegere. 


Biletele de călătorie pentru destinaţia dorită pot fi achiziţionate de la agenţiile de ticketing şi birourile de turism, precum şi direct de pe site-ul companiilor aeriene.

Accesaţi www.wizzair.com pentru a rezerva bilete spre Londra, Milano, Roma , Bologna sau Memmingen.

Pentru zboruri şi rezervări spre Bucureşti accesaţi www.tarom.ro


aeroport suceava 11

MISIUNEA NOASTRĂ este creşterea traficului de pasageri şi atragerea companiilor aeriene pentru dezvoltarea de noi rute în conformitate cu rezultatele studiului de trafic realizat de MANUCODE.Consulting and Research în anul 2015.

În plan secundar ne dorim obţinerea unor parteneriate cu companii ce desfăşoară activităţi non-aeriene şi cu ajutorul cărora putem diversifica gama de servicii adiacente oferite clienţilor în cadrul Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava.

Bucovina este printre cele mai atractive şi frecventate zone turistice de pe harta României.

Nu întâmplator de altfel, aceasta zonă, vestită astăzi în întreaga lume, a fost distinsă în anul 1975 cu premiul internaţional “Pomme d’Or” de către Federaţia Internaţională a Ziariştilor şi Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectură cu fresce interioare şi exterioare din acest colţ de ţară au fost trecute de UNESCO în lista monumentelor de artă universală.

Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava fost închis în perioada 12 ianuarie 2014 – 12 noiembrie 2015 pentru implementarea proiectului - “Modernizare suprafață de mișcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS”. În data de 25 octombrie a fost operat primul zbor de pe aeroport modernizat.

CARACTERISTICILE NOI ale aeroportului Ştefan cel Mare Suceava sunt următoarele:

 • Pistă nouă de aterizare/decolare - lungime de 2460m şi lăţime de 45m, acostamente 2X7,5m, cu  PCN (Pavement Classification Number) = 110 F/C/W/T;
 • Căi de rulare modernizate - lungime de 120m, lăţime de 23m cu acostamente, şi PCN = 110 F/C/W/T;
 • Platformă de îmbarcare/debarcare modernizată - lungime de 275.5 m, lăţime de 113.5m şi PCN = 73 R/A/W/T;
 • Turn de control nou cu o înălţime de 19,15m şi o suprafaţă de 629,80 m2.
 • Sistem de balizaj modernizat - CAT II.
 • Servicii de înaltă calitate oferite - creşterea numărului de procesare a pasagerilor până la 200 de persoane/oră.

CE DORIM SĂ FIM: „Poarta spre Bucovina”


NOI PROMOVĂM: dezvoltarea regională prin:

 • constituiri de structuri patrimoniale;
 • dezvoltarea socio-economică a regiunii;
 • iniţiative privind îmbunătăţirea calităţii infrastructurii aeroportuare;
 • stimularea investiţiilor în zonă şi promovarea turismului;
 • stimularea afacerilor în zonă.

Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare la R.A. Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava reprezintă elementul cheie pentru ca aeroportul să poată profita de oportunităţile oferite de poziţionarea geografică, de prezenţa unui număr important de persoane plecate să lucreze în străinătate, precum şi de potenţialul turistic deosebit al zonei, de dezvoltarea economică viitoare a regiunii.

Deloc de neglijat, creşterea activităţii prin curse regulate şi charter ar impulsiona dezvoltarea întregii regiuni.

Potenţialul turistic al zonei este foarte ridicat şi insuficient exploatat în prezent şi din cauza inexistenţei în zonă a unui aeroport care să poată deservi companiile aeriene cu aeronave de capacitate peste 100 de locuri.

Posibilitatea Aeroportului Suceava de a se detaşa de celelalte aeroporturi depinde de abordarea unei politici comerciale coerente în raport cu eforturile făcute pentru dezvoltarea sa şi cu situaţia traficului în zonă.


MANIFESTĂRI ORGANIZATE ÎN JUDEŢ:

 • Târgul de Sânziene se desfăşoară în municipiul Suceava în perioada 22-24 iunie, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Sucevei;
 • Festivalul Naţional al Păstrăvului, organizat la Ciocăneşti;
 • Festivalul de Artă Medievală, organizat în luna august la Cetatea de Scaun Suceava;
 • Crăciun în Bucovina, organizat anual în luna decembrie în municipiul Suceava;
 • Paşte în Bucovina (Târgul Meşterilor Populari, Drumul Ouălor Încondeiate, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim etc);
 • Pelerin în Bucovina, organizat anual, la data de 15 august la Cacica și Putna, la care, pe lângă pelerini catolici din România, sunt prezenţi și pelerini din Polonia, Germania, Franţa, Ungaria, Austria, Italia;
 • Serbările Zăpezii, organizate în luna februarie în apropierea Pârtiei Parc din municipiul Vatra Dornei, atrag anual mii de turişti din ţară şi străinătate etc.